Šneky ze škvarkového těsta

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
500 g polohrubé mouky
200 g pomletých škvarků
2 vejce
250 ml mléka
1 kávová lžička soli
1/2 kostky droždí
Náplň:
150 g salám Junior
100 g Nivy
1 stroužek prolisovaného česneku
špetku chilli
špetku oregána
200 ml kečupu

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme prosátou mouku, přidáme sůl, škvarky (pokud jsou solené, tak sůl nedáváme), vejce a droždí, které jsme rozmíchali v mléce.

  2. Zaděláme těsto a necháme nakynout.

  3. Po nakynutí těsto po částech rozválíme, potřeme náplní a stáčíme malé roládky.

  4. Krájíme na 1/2 cm kousky a klademe na plech, vyložený pečícím papírem, řezem dolů.

  5. Šneky pečeme na 200°C. Pokud nám dojde náplň, tak zbylé rozválené těsto potřeme prolisovaným česnekem, rozmíchaným v trošce oleje a mírně osolíme.

  6. Náplň: salám, sýr, česnek, kečup a koření rozmixujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!