Šneky z kuřecího masa

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

kuřecí prsa
sůl
koření na kuřecí maso
plátky anglické slaniny
plátky šunky
olej
trošku hladké mouky
Na smažené šneky navíc:
plátkový sýr
hladká mouka
vejce
troška mléka
strouhanka
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Větší kuřecí prsa rozřízneme na plátek a rozklepeme do šířky, osolíme, posypeme kořením a dáme plátky slaniny a šunky. Srolujeme do závitku a nakrájíme na plátky, které napichujeme na špejle nebo delší párátka. Jde to lépe, když do rolky zapíchneme párátko a pak teprve ukrojíme plátek.

  2. Šneky osmahneme z obou stran na rozpáleném oleji, výpek zaprášíme moukou, chvíli restujeme a zalijeme vodou. Maso pod pokličkou necháme chvíli dusit.

  3. Taky můžeme připravovat v troubě, tyto šneky můžeme i grilovat. Pokud je chceme smažit, tak přidávám plátkový sýr a obalím 2x v trojobalu.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!