Sněhové dortíčky s jahodovým krémem

Recepty, Moučníky

Suroviny

Korpus:
2 bílky
140 g cukru moučka
1 kl citronové šťávy
špetka soli
Máslovo bílkový krém:
3 bílky
150 cukru moučka
150 g změklého másla
2 pl jahodové marmelády
Čokoláda:
100 g čokolády na vaření nebo mléčné
30 g ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme kolečka a kolem krajů uděláme pusinky - špičky, viz foto. Pečeme (sušíme) na 100°asi 80 minut - použila jsem horkovzduch.

  2. Korpusy necháme vychladnout. Rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s tukem a košíčky ponoříme spodní částí do čokolády. Položíme na mřížku na chvíli okapat, pak dáme na alobal nebo pečící papír zatuhnout. Takto připravené košíčky můžeme skladovat v suchu i několik dní - musí být v uzavřené nádobě, aby nezvlhly.

  3. Na krém vyšleháme bílky s cukrem a pomalu po částech zašleháváme změklé máslo. Nakonec přidáme jahodovou nebo jinou marmeládu a prošleháme.

  4. Košíčky naplníme krémem a ozdobíme např. želé bonbony.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!