Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Recepty, MoučníkySuroviny
- Korpus:
- 2 bílky
- 140 g cukru moučka
- 1 kl citronové šťávy
- špetka soli
- Máslovo bílkový krém:
- 3 bílky
- 150 cukru moučka
- 150 g změklého másla
- 2 pl jahodové marmelády
- Čokoláda:
- 100 g čokolády na vaření nebo mléčné
- 30 g ztuženého tuku
Postup Sněhové dortíčky s jahodovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Bílky pokojové teploty vyšleháme se špetkou soli, citronovou šťávou a cukrem dotuha. Na plech s pečícím papírem pomocí cukrářského sáčku tvoříme kolečka a kolem krajů uděláme pusinky - špičky, viz foto. Pečeme (sušíme) na 100°asi 80 minut - použila jsem horkovzduch.
Korpusy necháme vychladnout. Rozpustíme ve vodní lázni čokoládu s tukem a košíčky ponoříme spodní částí do čokolády. Položíme na mřížku na chvíli okapat, pak dáme na alobal nebo pečící papír zatuhnout. Takto připravené košíčky můžeme skladovat v suchu i několik dní - musí být v uzavřené nádobě, aby nezvlhly.
Na krém vyšleháme bílky s cukrem a pomalu po částech zašleháváme změklé máslo. Nakonec přidáme jahodovou nebo jinou marmeládu a prošleháme.
Košíčky naplníme krémem a ozdobíme např. želé bonbony.