Smržovka á la dršťkovka

Recepty, Polévky

Suroviny

15 ks mladých smržů
1 jarní cibulka bez natě
1 střední mrkev
půlku petržele
kousek celeru
3 stroužky česneku
1 lžička pepře
1 hrst rozemnuté majoránky
1 navršenou lžíci sladké mleté papriky
1 lžíce koření na guláš
sůl
olivový olej
kousek másla

Postup přípravy receptu

  1. Smrže pokrájíme na kroužky, cibulku nadrobno, zeleninu nastrouháme na velkých slzách. Na pánev s olivovým olejem a kouskem másla dáme zeleninu. Do menšího hrnce dáme olivový olej, kousek másla a smrže. Obojí restujeme. Ke smržům přidáme gulášové koření a papriku, po chvilce přilijeme vodu. Zeleninu opékáme, dokud nezlátnou okraje, přikápneme vodu a necháme ji vyvařit, zaprášíme trochou žitné mouky, osmahneme a zalijeme vodou. Obě směsi smícháme, přidáme majoránku, pepř, sůl.

  2. Necháme chvíli provařit a vypneme, pak prolisujeme česnek.

  3. K polévce můžeme podávat tmavou bagetu, chleba, kaiserku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!