Smetanové řezy s broskvemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
250 g másla
200 g cukr moučka
5 vajec
1 vanilkový cukr
2 lžíce meruňkové marmelády
špetka soli
250 g hladké mouky
NÁPLŇ:
500 g kompotovaných broskví
500 g zakysané smetany
100 g cukr moučka
250 g smetany ke šlehání
2 lžíce meruňkové marmelády
20 g želatiny
100 ml šťávy z kompotu

Postup přípravy receptu

  1. Máslo nakrájíme na kousky a necháme při pokojové teplotě změknout. Přidáme oba cukry, sůl a třeme do pěny. Postupně přidáváme vejce a třeme tak dlouho, dokud nemáme hladkou pěnu. Nakonec vmícháme mouku a marmeládu.

  2. Těsto dáme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech (pečící papír), rozetřeme a dáme do trouby. Pečeme na 160°C cca 40 minut.

  3. Upečený korpus necháme vychladnout, položíme na něj na čtvrtky nakrájené broskve a nalijeme krém. Dáme ztuhnout do lednice.

  4. Krém: Smícháme zakysanou smetanu, moučkový cukr, marmeládu a vyšlehanou šlehačku. Želatinu rozpustíme v horké šťávě z kompotu a přidáme do krému. Dobře promícháme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!