Smetanove kureci zavitky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 větší kuřecí prsa
200 g čerstvých žampionů
1 menší pórek
několik plátků italské mortadely
200 ml smetany
100 ml kokosového krému (nebo mléka)
1/2 lžičky mletého nového koření
1/2 lžičky drceného kmínu
olivový olej
drcený pepř
sůl
máslo
Marináda:
3 lžíce sójové omáčky
2 lžíce worcester omáčky
pár kapek citrónové stavy
drcený pepř

Postup přípravy receptu

  1. Každé kuřecí prso rozřízneme na větší plat, naklepeme a z obou stran potřeme marinádou, kterou jsme získali smícháním všech surovin na marinádu. Na cca 1 hodinu uložíme do chladu.

  2. Pórek nakrájíme na tenká kolečka, krátce osmahneme na olivovém oleji, přidáme na tenké plátky nakrájené žampiony, drcený kmín, sůl, pepř a pod pokličkou dusíme asi 10 minut. Podle potřeby přidáme malinko vody. Necháme vychladnout.

  3. Na každé kuřecí prso klademe plátky mortadely, žampionovou směs a utvoříme závitek. Na olivovém oleji je ze všech stran prudce orestujeme, přendáme do nádoby na pečení, kterou jsme vytřeli máslem a zalijeme smetanovou směsi. Tu získáme smícháním smetany, kokosového krémů, nového koření, pepře, soli a zbytku marinády.

  4. Pečeme při 180°C 30 minut přikryté, poté odkryjeme a dalších 30 minut zapékáme.

  5. Hotové závitky vyjmeme z omáčky, necháme přikryté chvilku odpočívat. Mezitím si zahustíme omáčku (trochou mouky nebo škrobové moučky).

  6. Jako přílohu jsem zvolila vařenou rýži s petrželkou. Při vaření rýže jsem 100 ml vody nahradila 100 ml kokosovým krémem a přidala lžíci másla. Po uvaření jsem do ryze zamíchala nasekanou hladkolistou petrželku.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!