Smetanové kuře se žampióny a sušenými rajčaty

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

4 kuřecí stehna
200 g malých žampiónů
100 g pancetty šunky serrano
okapaná sušená rajčata
kapary
česnek
200 ml smetany ke šlehání
olej
máslo na opečení
sušený česnek
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Stehna rozdělíme v kloubu, osolíme, opepříme a zprudka opečeme ve směsi oleje a másla ze všech stran dozlatova. V závěru je posypeme sušeným česnekem.

  2. Žampióny obalíme tenkými plátky šunky (nebo slaniny) a sepneme párátkem. Do pekáče naskládáme opečená stehna, proložíme obalenými žampióny, zbytkem neobalených žampiónů, sušenými rajčaty, neoloupanými stroužky česneku, kapary a pokapeme výpekem z opékání.

  3. Pečeme při 250°C hodinu přikryté alobalem, poté zalijeme smetanou a dalších 30 minut dopečeme odkryté.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!