Smetanové kotlety zapečené se žampiony

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

6 plátků vepřových kotlet bez kosti (cca 1,5 cm silné)
250 g pokrájených žampionů
200 ml smetany ke šlehání
3 cibule
chilli sůl v mlýnku
sůl, pepř
olivový olej

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme z obou stran. Pokladame je na dno remosky.

  2. Cibuli orestujeme do růžova na olivovém oleji a přidáme pokrájené žampiony. Krátce společně zarestujeme, trochu osolíme a poklademe na maso do remosky. Zalijeme smetanou ochucenou chilli solí z mlýnku.

  3. V remosce pečeme cca hodinu, dokud se smetana nezredukuje a maso nebude zcela měkké.

  4. Jako příloha se hodí rýže, ale i brambory nebo bramborová kaše.

  5. Můžeme péct i v troubě, postup je obdobný.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!