Smetanové kotlety na houbách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

4 vepřové kotlety (s kostí nebo bez)
sůl
pepř mletý
snítka rozmarýnu
snítka tymiánu
větší hrst sušených hub
1 plnější lžíce sádla
1 cibule
2-3 stroužky česneku
cca 500 ml vývaru
150 ml smetany ke šlehání
jíška nebo záklechtka dle potřeby

Postup přípravy receptu

  1. Kotlety osolíme, opepříme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nekroutily. Naklepávat není nutné.

  2. Drobně pokrájenou cibuli osmažíme na sádle v kastrolu lehce dozlatova, pak ji shrneme ke straně a vložíme osmažit i připravené kotlety. Po otočení kotlet na druhou stranu přidáme do kastrolu rozvonět i jemně nasekaný česnek, bylinky a houby.

  3. Kotlety zalijeme vývarem a pod poklicí dusíme na mírném ohni do změknutí. Pak vyndáme vyvařené větvičky bylinek, přilijeme smetanu, případně dle potřeby i trochu vývaru, přivedeme k varu, omáčku zahustíme jíškou nebo záklechtkou do požadované hustoty, případně dochutíme solí a pepřem a necháme krátce provařit.

  4. Podáváme s rýží, bramborem, knedlíkem nebo těstovinami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!