Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

2-3 plátky kotlety nebo krkovice
500 kg mrkve
pórek bílá část
strouhaný zázvor
lžíce másla
lžíce oleje
lžíce hl. mouky
zeleninový vývar nebo voda
2 stroužky utřeného česneku
špetka cukru
citronová šťáva
50-100 ml smetany na vaření nebo šlehačky
sůl
pepř
olej na usmažení masa

Postup přípravy receptu

  1. Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.

  2. Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno. Rozpustíme máslo s olejem a přidáme pórek. Necháme zpěnit, přisypeme mrkev, zázvor a zakápneme citronem. Chvíli restujeme a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem, ale jen tak, aby to skoro potopené. Vaříme do měkka.

  3. Měkkou mrkev dochutíme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Rozpálíme pánev a maso opečeme z každé strany cca 3-4 minuty do měkka. Maso můžeme udělat na kontaktním grilu celkem 3-4 minuty. Podáváme s vařeným bramborem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!