Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 2-3 plátky kotlety nebo krkovice
- 500 kg mrkve
- pórek bílá část
- strouhaný zázvor
- lžíce másla
- lžíce oleje
- lžíce hl. mouky
- zeleninový vývar nebo voda
- 2 stroužky utřeného česneku
- špetka cukru
- citronová šťáva
- 50-100 ml smetany na vaření nebo šlehačky
- sůl
- pepř
- olej na usmažení masa
Postup Smetanová mrkev se zázvorem a přírodním vepřovým plátkem
Postup přípravy receptu
-
Maso lehce naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme česnekem a zakápneme olejem. Necháme chvíli odpočinout.
Pórek nakrájíme na drobno a mrkev nastrouháme na drobno. Rozpustíme máslo s olejem a přidáme pórek. Necháme zpěnit, přisypeme mrkev, zázvor a zakápneme citronem. Chvíli restujeme a zaprášíme moukou. Zalijeme vývarem, ale jen tak, aby to skoro potopené. Vaříme do měkka.
Měkkou mrkev dochutíme, přidáme smetanu a chvíli povaříme. Rozpálíme pánev a maso opečeme z každé strany cca 3-4 minuty do měkka. Maso můžeme udělat na kontaktním grilu celkem 3-4 minuty. Podáváme s vařeným bramborem.