Smaženice z ředkviček Dominika Nováka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

10 ks vajec
2 lžíce sádla
1 ks cibule
1 špetka mletého kmínu
2 svazky ředkviček
podle chuti:
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Větší cibuli nakrájíme nadrobno a ředkvičky nakrájíme na malé kousky.

  2. Cibuli zpěníme na sádle a jakmile začne mírně zlátnout, přidáme nakrájené ředkvičky. Dusíme, dokud ředkvičky nezesklovatí, okořeníme, zalijeme rozšlehanými vejci, osolíme a mícháme na mírném ohni tak dlouho, dokud nedosáhneme požadované konzistence. Soli je potřeba poměrně dost, protože ředkvičky jí pohlcují velké množství. Je nutné průběžně ochutnávat.

  3. Smaženici z ředkviček podáváme například s čerstvým chlebem nebo celozrnnou bagetou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!