Smažené kuřecí řízky Schwarz

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

2 kuřecí prsa
4 plátky Schwarzwaldské šunky
sůl
2 vejce
hladká mouka
strouhanka
slunečnicový olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kuřecí prsa omyjeme, můžeme i osušit. Z celého prsa oddělíme krátký sval, z kterého usmažíme klasický řízek. Prso podélně rozkrojíme, ale nedokrojíme.

  2. Maso mírně naklepeme a nepatrně osolíme, protože šunka je slaná.

  3. Na plát masa položíme vedle sebe 2 plátky šunky a maso zavineme. Méně šikovní kuchaři si mohou řízek zpevnit jehlou. Zavinutý řízek obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance.

  4. V pánvi na rozehřátém oleji pozvolna usmažíme do zlatova. Smažené řízky podáváme s bramborovou kaší, nebo bramborovým salátem. Tence nakrájené lze podávat řízky jako obložený talíř se zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!