Smažené kuře po Toskánsku

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 celé kuře
4 velká vejce
100 g hladké mouky
2 větvičky rozmarýnu
sůl
pepř
špetka chilli papričky (nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Do vetsi misky dame vejce, rozkvrdlame, pridame sul, pepr, cili papricky a nasekany rozmaryn.

  2. Omyte kure naporcujeme asi na 10 dilu a vlozime do vajecne hmoty. Nechame alespon 30 minut nalozene.

  3. Pote vyndame jednotlive dily kurete, okapeme prebytecne vejce zpet do misy.

  4. K vejcim pridame asi 100 gr mouky a utvorime testicko, ktere je hustejsi nez na palacinky. (Mnozstvi mouky je orientacni, zalezi na velikosti vajec a na suchosti ci vlhkosti mouky).

  5. Kure obalime v testicku (muzeme si pomahat i lzickou) a smazime v horkem oleji do ruzova. Dle chuti prisolime.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!