Smazene kubbe - kulicky z arabskeho tataraku s nadivkou

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

davka smesi na tatarak
davka dusene smesi
(vse viz. poznamka)
3 vrchovate lzice hladke mouky
olej na smazeni

Postup přípravy receptu

  1. Do směsi na tatarák zamícháme hladkou mouku.

  2. Ruce si navlhčíme ve studené vodě, ze směsi oddělíme kuličku ve velikosti vejce.

  3. Ukazováčkem druhé ruky do kuličky vyhloubíme jamku, přičemž celou kuličkou v dlani otáčíme a na směs lehce tlačíme. Tím nám vznikne delší oválný košíček, který naplníme nádivkou (dušenou směsí) a uzavřeme.

  4. Ruce si stále máčíme ve studené vodě, pomáhá to udržet těsto kompaktní.

  5. Takto připravené kubbe smažíme ve vyšší vrstvě oleje do křupava. Podáváme s pita chlebem a zeleninovými saláty.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!