Smažené kapustičky v Hrašce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

cca 8 kusů růžičkové kapusty
100 g Hrašky na obalování
150 ml vody
2-3 lžíce kukuřičné mouky na obalení kapustiček (může být i hladká)
sůl
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Kapustičky opláchneme pod tekoucí vodou a dáme vařit do osolené vody na 5-7 minut.

  2. Hrašku přichystáme podle návodu na sáčku. Zhruba ze 100 g Hrašky a 150 ml vody umícháme těstíčko.

  3. Uvařené kapustičky, ještě vlhké, obalíme v mouce a následně v těstíčku z Hrašky. Smažíme ze všech stran na oleji dorůžova. Pokud po obracení jednotlivých kousků zjistíme, že zespodu je málo těstíčka, můžeme během pečení přidat těstíčko na místa, kde je to potřeba a ještě z té strany osmažit.

  4. Podáváme s bramborem a tatarskou omáčkou, popřípadě se zeleninovým salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!