Smažené bagetky s překvapením

Recepty, Ostatní

Suroviny

několik malých baget
uzená cihla
Niva
salám podle chuti
2 vajíčka
hladká mouka
strouhanka
olej
krapet piva
libeček
oregano
směs italských bylinek

Postup přípravy receptu

  1. Bagetky podélně rozřízneme a vydlábneme střídku (přiměřeně, viz foto).

  2. Sýry a salám nastrouháme na hrubém struhadle, přidáme nasekaný libeček s oreganem (2:1), nadrobno nakrájenou střídku z baget, jedno vajíčko a důkladně promícháme.

  3. Touto směsí naplníme bagetky, spojíme a budeme obalovat.

  4. V hlubokém talířku rozklepneme vajíčko, rozšleháme, přidáme koření směs italských bylinek, hladkou mouku a vytvoříme hustší těstíčko. Naředíme troškou piva na odpovídající konzistenci, vložíme spojenou bagetku a následně obalíme ve strouhance.

  5. Zvolna smažíme ve vyšší vrstvě oleje. Na takovéto smažení zásadně používám železňák po babičce. Podáváme buď teplé, anebo po studenu nakrájené na plátky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!