Sloní slzy

Recepty, Moučníky

Suroviny

Na piškot:
6 vajíček
6 lžic cukru
4 lžíce hladké mouky
2 lžíce kakaa
(Dělat klasicky- žloutky, cukr, z bílků sníh, přidat mouku, kakao.)
Na krém:
10-15 dkg vlašských ořechů (mletých)
10 dkg cukru moučka
0,5-1 dcl trochu mléka
vanilkový cukr
rum (podle chuti)
1 máslo (hera)
4-5 banánů (pokud možno rovnější, aby na sebe navazovaly)

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky ušleháme s cukrem, přidáme mouku, kakao a sníh. Nalijeme na pečící papír, který si taky vymažeme mírně olejem. Pečeme zhruba 10 minut ve vyhřáté troubě.

  2. Ořechy nameleme a vaříme asi s 1 deci mléka, až se mléko úplně vyvaří. Dáme vychladit.

  3. Ušleháme máslo s cukrem a vanilkovým cukrem a postupně zašleháváme do vychlazené ořechové kaše. Přidáme rum, podle chuti.

  4. Upečený plát si mírně potřeme marmeládou(já si ji rozpouštím v mikrovlnce) a na ni natřeme ořechovou hmotu. Banány dáme na krém, mírně pod polovinu a plát přitlačíme (ohneme) ke krému. Potřeme zase marmeládou a polijeme čokoládou, kterou si uvaříme z čokolády na vaření, trošky 100%tuku. Použila jsem 2 čokolády 100 g, ale stačí jedna a půl.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!