Sloní oko

Recepty, Moučníky

Suroviny

6 vajec
250 g cukr krystal
200 g polohrubé mouky
1 kávová lžička kypřícího prášku do pečiva
špetka skořice
2 polévové lžíce kakaa
1 máslo
2 velké banány
1 kondenzované mléko uvařené den předem na karamel
čokoládová poleva na přelití moučníku
bílá čokoláda na ozdobu

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si uvaříme kondenzované mléko na náplň.

  2. V míse ušleháme 6 vajíček s krystalem, šleháme asi 20 minut, aby bylo krásně vyšlehané do husté pěny a pak vmícháme mouku, skořici, kakao a kypřící prášek.

  3. Těsto vlijeme na plech vyložený pečícím papírem a vložíme do předehřáté trouby na 170°, pečeme zvolna asi 20minut-každý dle trouby, tak aby se piškot nespálil.

  4. Po vytažení přes střed po celé délce plechu dáme srolovanou utěrku a přehneme do poloviny, tak aby nám tvořila část s utěrkou oko.

  5. V míse si ušleháme máslo se studeným karamelem do hladké hmoty.

  6. Z rolády po vychlazení vyndáme utěrku, natřeme krémem po celém piškotu a do středu vložíme po celé délce dva banány a přehneme tak, aby se nám vytvořila slza.

  7. Povrch potřeme zbylým krémem a dáme ztuhnout.

  8. Nakonec polijeme čokoládovou polevou a přestříkáme bílou čokoládou.

  9. Dáme vychladit a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!