Slezské kysané zelí

Recepty, Přílohy

Suroviny

500 g kysaného zelí bez nálevu
70-80 g uzeného bůčku (anglické slaniny)
kmín
větší cibule
(přibližně) rovná lžíce hladké mouky
60 g syrového bramboru (oloupaného, nastrouhaného)
sůl
ocet
kousek sádla

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájené kysané zelí podusíme ve vodě s kmínem. Zvlášť na troše sádla osmahneme nakrájený uzený bůček, na něm pak drobně krájenou cibuli dorůžova.

  2. Zasypeme hladkou moukou, osmažíme ji, za stálého míchání rozředíme vodou z vařeného zelí, přidáme brambor a dobře provaříme (asi 20 minut).

  3. Přidáme zelí, dochutíme octem a solí a znovu, teď už kratší dobu, spolu povaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!