Slezské krůtí kousky

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

600 g krůtích prsou
50 g uzeného masa
50 g klobásky
50 g pórku
100 g cibule
100 g čerstvé papriky
50 g žampionů
škrob
sůl
pepř
česnek
sójová omáčka
1 žloutek
olej

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, posolíme, popepříme, promícháme se žloutkem a škrobem a necháme odležet. Zeleninu, klobásku, uzené maso nakrájíme na větší nudličky.

  2. Rozpálíme na pánvi olej a krůtí nudličky pozvolna za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, uzené maso, klobásky a opékáme další 2 minuty.

  3. Zastříkneme sojovou omáčkou, trochou vývaru, přidáme česnek a prohřejeme. Podáváme s různě upravenými brambory nebo bramborovými placičkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!