Slezské krůtí kousky
Recepty, Drůbeží masoSuroviny
- 600 g krůtích prsou
- 50 g uzeného masa
- 50 g klobásky
- 50 g pórku
- 100 g cibule
- 100 g čerstvé papriky
- 50 g žampionů
- škrob
- sůl
- pepř
- česnek
- sójová omáčka
- 1 žloutek
- olej
Postup Slezské krůtí kousky
Postup přípravy receptu
-
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, posolíme, popepříme, promícháme se žloutkem a škrobem a necháme odležet. Zeleninu, klobásku, uzené maso nakrájíme na větší nudličky.
Rozpálíme na pánvi olej a krůtí nudličky pozvolna za stálého míchání opékáme asi 3 minuty. Poté přidáme nakrájenou zeleninu, uzené maso, klobásky a opékáme další 2 minuty.
Zastříkneme sojovou omáčkou, trochou vývaru, přidáme česnek a prohřejeme. Podáváme s různě upravenými brambory nebo bramborovými placičkami.