Slepice na paprice
Recepty, OmáčkySuroviny
- 1 slepice
- mrkev
- celer
- pórek nebo cibule
- česnek
- kapusta
- květák
- sůl
- pepř
- Na omáčku:
- cibule
- olej
- sladká paprika
- hladká mouka
- sladká smetana
- sůl
Postup Slepice na paprice
Postup přípravy receptu
-
Slepici očistíme a vložíme do studené vody, osolíme, opepříme a přidáme očištěnou zeleninu.
Slepici uvaříme do měkka, já vařím v papiňáku skoro 1,5 hodiny, záleží na slepici.
Cibuli nakrájíme na jemno, orestujeme na oleji nebo sádle, zasypeme sladkou paprikou, zalijeme vývarem ze slepice, zahustíme rozmíchanou hladkou moukou ve vodě nebo studeném vývaru a povaříme asi 10 - 15 minut. Dosolíme a přidáme sladkou smetanu na zjemnění.
Omáčka se může i rozmixovat, chuť je pak díky rozmixované cibuli výraznější.
Přidáme naporcované maso a můžeme podávat s knedlíkem, těstovinama nebo rýží.