Slepice Eňo-ňuňo

Recepty, Drůbeží maso

Suroviny

1 slepice
1 cibule
1 šlehačka
3 oloupaná rajčata (nebo v plechovce)
2 zelené papriky
2 lžičky červené mleté papriky
sůl
tymián
2 bobkové listy
špetka kmínu
špetka nového mletého koření
hladká mouka
špek

Postup přípravy receptu

  1. Slípku očistíme, naporcujeme, prošpikujeme, osolíme a posypeme tymiánem.

  2. V pečicí pánvi si rozpustíme máslo, přilejeme olej a porce slípky opečeme.

  3. Přendáme do papiňáku a ve výpeku osmahneme cibuli nadrobno nakrájenou do zlatova, přidáme kmín, bobkové listy, nové koření a červenou papriku, zalejeme horkou vodou.

  4. Přelejeme do papiňáku, osolíme a vaříme 45 minut.

  5. Maso vyndáme na talíř, do omáčky přidáme papriky a rajčata nadrobno nakrájená, povaříme 10 minut a zalejeme záklechtkou ze šlehačky a hladké mouky, provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!