Šlehačkové šátečky s tvarohem

Recepty, Moučníky

Suroviny

1 šlehačka 200 g 30%
250 g Hery
400 g hladké mouky
1 tvaroh ve fólii
1 vejce
2 - 3 lžíce krupicového cukru
50 g sušených brusinek (proslazených)

Postup přípravy receptu

  1. Ze šlehačky, Hery a mouky vypracujeme těsto, které na mírně pomoučněném vále tence vyválíme. Radýlkem nakrájíme na malé čtverce, doprostřed dáme lžičku tvarohu vymíchaného s vejcem, cukrem a brusinkami. Rohy těsta přeložíme přes sebe.

  2. Ukládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 200°C asi 20 minut.

  3. Mírně vychladlé bohatě pocukrujeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!