Slavkovské roštěnky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 4-5 roštěnek
- 4 lžíce oleje
- 2 párky
- 10 dkg slaniny
- 2 lžíce másla
- 1 cibule
- 1 lžička sladké papriky
- 2-3 papriky čerstvé
- 20 dkg sterilizovaného hrášku
- 1 lžíce hladké mouky
- trochu vývaru z kostky
- pepř
- sůl
Postup Slavkovské roštěnky
Postup přípravy receptu
-
Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme.
Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme.
Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.
Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.