Slavkovské roštěnky

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

4-5 roštěnek
4 lžíce oleje
2 párky
10 dkg slaniny
2 lžíce másla
1 cibule
1 lžička sladké papriky
2-3 papriky čerstvé
20 dkg sterilizovaného hrášku
1 lžíce hladké mouky
trochu vývaru z kostky
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Roštěnky opláchneme, osušíme, naklepeme, na krajích nařízneme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a na oleji zprudka po obou stranách opečeme. Zmírníme oheň, přidáme párky nakrájené na půlky a na okrajích proříznuté do kříže, na plátky nakrájenou a na delším okraji několika řezy naříznutou slaninu a společně dopečeme.

  2. Roštěnky podlijeme trochou vývaru a dusíme do měkka za občasného podlévání a obracení. Mezi tím na lžíci másla podusíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme hladkou mouku, mletou papriku, osmahneme, vložíme na proužky nakrájené kapie, hrášek a podusíme.

  3. Měkké roštěnky, párky a slaninu vyjmeme a uchováme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme moukou, osmahneme, podlijeme vodou nebo vývarem, povaříme, zjemníme máslem a ještě chvíli vaříme.

  4. Roštěnky podáváme přelité šťávou, ozdobené párkem a slaninou, vedle dáme kopeček dušené zeleniny a jako přílohu hranolky nebo pečené brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!