Slaný chlebový dort
Recepty, Studená kuchyněSuroviny
- těsto:
- 300 ml vody
- 2 lžičky cukru
- 2 lžičky soli
- 1 lžíce kmínu
- 25 dkg hladké mouky
- 25 dkg celozrnné mouky
- 1 kostka droždí
- náplň:
- pomazánkové máslo (podle chuti - šunkové, s Nivou,křenové aj.)
- 25 dkg másla
- 1 krabička taveného smetanového sýra
- 1 lžičky vegety
- ozdobení:
- salám
- sýr
- zelenina
Postup Slaný chlebový dort
Postup přípravy receptu
-
Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymazané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout.
Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi 45 minut.
Upečený korpus necháme vychladnout a 2x ho prořízneme.
Díly potřeme vyšlehaným pomazánkovým krémem a celý dort opět složíme dohromady.
Potřeme i boky a vrch dortu.
Boky obalíme ve strouhaném sýru.
Nakonec celý dort ozdobíme podle vlastní fantazie.