Slaný chlebový dort

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

těsto:
300 ml vody
2 lžičky cukru
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
25 dkg hladké mouky
25 dkg celozrnné mouky
1 kostka droždí
náplň:
pomazánkové máslo (podle chuti - šunkové, s Nivou,křenové aj.)
25 dkg másla
1 krabička taveného smetanového sýra
1 lžičky vegety
ozdobení:
salám
sýr
zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Těsto si připravíme v domácí pekárně. Vykynuté ho přendáme do vymazané a vysypané formy, kterou jsme zvolili a necháme 20 minut kynout.

  2. Pak dáme do vyhřáté trouby na 180 C a pečeme asi 45 minut.

  3. Upečený korpus necháme vychladnout a 2x ho prořízneme.

  4. Díly potřeme vyšlehaným pomazánkovým krémem a celý dort opět složíme dohromady.

  5. Potřeme i boky a vrch dortu.

  6. Boky obalíme ve strouhaném sýru.

  7. Nakonec celý dort ozdobíme podle vlastní fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!