Slaninové křupavé tyčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

100 g vody
50 g anglické slaniny (uzeného boku)
1 lžička soli
190-200 g hladké mouky
5-7 g droždí

Postup přípravy receptu

  1. Droždí rozmícháme ve vodě se lžící mouky z odváženého množství a necháme zmladit.

  2. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a na pánvi ji pomalu osmažíme. Vychladlou ji zároveň se zbytkem mouky a solí přidáme ke kvásku a vymícháme těsto.

  3. Po kratším nakynutí (20 minut) těsto propracujeme, rozválíme na plát a nakrájíme tyčky.

  4. Z dvojitých tyček uděláme srdíčka, jednoduché jen zkroutíme a všechny dáme kynout na plech.

  5. Než se vyhřeje trouba na 210°c, stihnou tyčky nakynout. Potřeme je vodou (nebo trochou rozšlehaného vejce), sypneme sezamem a upečeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!