Slaninové balíčky z tresky tmavé

Recepty, Ryby

Suroviny

filet z tresky tmavé
plátky slaniny podle porcí
máslo
lžíce oleje
sůl
pepř
petrželka
citronová šťáva

Postup přípravy receptu

  1. Filet nakrájíme na přiměřené porce. Je li tenký, položíme dva kousky na sebe. Tresku pokapeme šťávou z citronu, osolíme a opepříme.

  2. Posypeme petrželkou, položíme tenoučký plátek másla, zabalíme do slaniny. Budou li dva plátky na sobě, dáme máslo mezi ně.

  3. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje s kouskem másla a balíčky opékáme spojem dolů. Pečeme z každé strany cca 3 minuty, aby maso bylo propečené.

  4. Podáváme se zeleninou nebo různě upravenými brambory. Na talíři balíčky lehce pokapeme výpekem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!