Slané vínové cukroví

Recepty, Cukroví

Suroviny

Těsto:
200 g hladké mouky
150 g másla
1 žloutek
2 lžíce vína (dle chuti, bílé nebo červené)
sůl, cca půl lžičky
Dohotovení:
sůl
rozšlehané vejce na potření
sezamová semínka
lněná semínka
slunečnicová semínka - vyloupaná
mandle nasekané
nasekané ořechy
drcený kmín
koření a kořenící směsi dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Z mouky, soli, změklého másla, žloutku a vína vypracujeme hladké těsto, které necháme půl hodiny odpočinout v chladu. Pak těsto rozválíme na pomoučněném stole na cca 3-4 mm silný plát, ze kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary nebo tyčinky.

  2. Přeneseme na plech, potřeme vejcem a dle chuti dozdobíme semínky a solí nebo kořením. Posypat můžeme i nivou nebo jiným sýrem. Během pečení mírně nabydou do výšky.

  3. Dáme péct do předehřáté trouby na 160 stupňů a pečeme zvolna, dorůžova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!