Slané rohlíky od Čistinky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

250 ml vody
20 g droždí
1 kávová lžička sladěnky (pokud nemáme, dáme kávovou lžičku tmavého cukru)
na špičku malé lžičky mletou kávu
1 polévková lžíce soli
4 polévkové lžíce oleje
300 g hladké mouky
150 g polohrubé mouky
Na posyp:
celý kmín
hrubozrnná sůl

Postup přípravy receptu

  1. Těsto vypracujeme v pekárně. Suroviny dáme je v pořadí, jak jsou uvedeny. Vůbec se nelepí, skvěle se s ním pracuje.

  2. Mělo by vyjít na 8 větších, nebo 16 menších rohlíků.

  3. Vypracujeme si 8 malých bochánků.

  4. Každý bochánek vyválíme do obdélníku-jak to půjde, na konci necháme těsto vyšší a od té strany vyválíme rohlík. Pak jej ještě dlaněma válíme tak dlouho, až je rohlík delší, než po zarolování.

  5. Položíme je na plech s pečícím papírem, postříkáme je vodou, posypeme solí a kmínem.

  6. Dáme buď na teplé místo, nebo do trouby na 50 stupňů na zhruba 20 minut, aby ještě nakynuly.

  7. Pak přidáme na 200-220 stupňů, každý podle své trouby a pečeme 20 minut.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!