Slané pečivo lístkové

Recepty, Předkrmy

Suroviny

1/2 kg polohrubé mouky
1/4 l mléka
2 žloutky
6 dkg tuku
3 dkg kvasnic
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Z ingrediencí vypracujeme těsto, které necháme chvíli kynout. Poté uděláme tukovou placku z 15 dkg mouky a 1 kostky tuku.

  2. Obě těsta spolu rozválíme jako na lístkové. Rozřežeme rádlem na čtverečky, přes cíp položíme kousek párku či kabanosu, roh slepíme bílkem.

  3. Můžeme též utvořit větší obdélníky, zabalit do toho kabanos, navrch ještě ozdobit proužkem těsta a po upečení krájet řezy. Kousek nakrájíme na tyčinky a sypeme buď mákem nebo nastrouhaným sýrem a paprikou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!