Slané palačinky s fazolkovo-houbovou náplní

Recepty, Houby

Suroviny

6 vajec
3 PL mléka
3 PL polohrubé mouky
nať z jarní cibulky
sůl
olej
Na náplň:
180 g žampiónů
150 g čerstvých zelených fazolek
1-2 vejce
1 cibule
sůl
pepř (nebo houbové koření)
2 ČL sójové omáčky

Postup přípravy receptu

  1. Zelené fazolky omyjeme, pokrájíme na menší kousky, žampiony pokrájíme na slabé plátky.

  2. Na oleji zpěníme cibulku, vložíme pokrájené zelené fazolky a žampióny, přidáme sůl, pepř, nebo houbové koření, sójovou omáčku, orestujeme, podlijeme trochou vody a dusíme doměkka. Nakonec přidáme srazit vejce / není nutné /, nebo se může nechat štáva jen vydusit.

  3. Vejce rozšleháme s mlékem, moukou, nasekanou zelenou natí z cibulek, osolíme a na oleji opečeme 4 omelety, které naplníme houbovo-fazolkovou náplní. Ozdobíme pažitkou nebo petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!