Slané koláčky

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek polohrubé mouky
1 hrnek (1/4 litru) mléka
6 dkg droždí (1 a 1/2 kostky)
2 dcl oleje
3 žloutky
2 kávové lžičky soli
cukr (do kvásku.)
Náplň
šunka
anglická slanina
uzeného eidamu (ve stejném poměru, cca 20 dkg na jeden díl)
(3 bílky,)
mletý bílý pepř
strouhanka na upravení odpovídající konzistence
Sýrový krém
jemně strouhaný parmazán
dijonská hořčice
zakysaná smetana
vajíčko
Na potření koláčků 1 rozšlehané vajíčko

Postup přípravy receptu

  1. Jedná se o standardní klobásníkové těsto (viz link v poznámce).

  2. Šunku, anglickou a uzenou cihlu nakrájíme na kostky a umeleme.

  3. Do směsi přidáme bílky, bílý pepř a podle potřeby strouhanku.

  4. Sýrový krém-všechny ingredience promícháme, hustotu určuje množství sýru.

  5. Na kousky vykynutého těsta klademe masovosýrovou směs, zabalíme (jako u klobásníků nebo koláčků), na plech s pečícím papírem dáváme 20 (5x4) kuliček, do kterých šufánkem (naběračkou) uděláme důlky, po obvodu potřeme rozšlehaným vajíčkem.

  6. Do důlku dáme na kostičky nakrájenou anglickou (není uvedeno v surovinách) a přikryjeme sýrovým krémem. Můžeme i obráceně-nejdříve krém a posypat anglickou. Obě varianty najdete na fotografiích.

  7. Pečeme při 200°C 15 minut a při 180°C dalších cca 15 minut dopékáme.

  8. Po vytažení z trouby opět potřeme rozšlehaným vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!