Slaná květina

Recepty, Studená kuchyně

Suroviny

15 dkg salámu (necelé 2 balíčky, vakuovaného poličanu)
10 dkg Junioru vcelku
10 dkg sýra
1 balení korbáčků
1 salát
1x baby rajčátka
pažitka
špejle

Postup přípravy receptu

  1. Viz obrázky dole, ale záleží na každém co chce na květinu použít, třeba nějaké miniklobásky, sýr vcelku vypíchat, nebo více zeleniny, malé papričky, párečky, slaninu... prostě podle toho pro koho je květina určená.

  2. Asi 6 koleček salámu polož vedle sebe a spodek trochu ohni, aby se kytka nerozjížděla, přilož špejli nebo tyčinku a namotej, a je hotovo. Neboj se, salám je mastný a drží hezky u sebe takže ho nemusíš ničím přivazovat. Dospod dej třeba baby rajčátko nebo kousek salámu nebo sýra vcelku, aby nesjížděla kytka dolů a nebyla shora vidět špejle. Plátek sýra buď překroj na polovic a smotej nebo smotej celý plátek a svaž na konci korbáčkem. Zespoda opět musíš něco dát, aby nesjížděl kornoutek dolů. Z Junioru (ale třeba i ze sýra) vypíchej jakýmikoli tvořítky kytičky nebo něco jiného(srdíčka...) a z boku propíchni špejlí asi do poloviny. Každou špejli rovnou dávej do vázy, aby bylo vidět jak kytka vypadá a jak je bohatá. Nakonec kolem dokola obal salátem a celou kytku svaž korbáčkem.

  3. Ještě jsem dozdobila zbylými baby rajčátky a snítkami pažitky a petrželky a je hotovo. Kytka netrvala ani hodinku a nevyšla ani na 100 Kč a hlavní je. že jen tak nezvadne a nevyhodí se !!!!


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!