Slaná bublanina

Recepty, Slané pečivo

Suroviny

Těsto:
1/2 l mléka
250 g polohrubé mouky
4 vejce
sůl
Náplň:
1 střední lilek
3 malé cuketky
1 paprika červená
1 paprika zelená
1 paprika žlutá
asi 10 cherry rajčátek
2 cibule
1-3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
petrželka
bazalka
100 g tvrdého sýra - nejlépe Gran Moravia
olivový olej
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Tenké plátky anglické slaniny vypečeme a osušíme na papírovém ubrousku. Rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vegetariáni začnou číst až od tohoto místa:-)

  2. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájený lilek, cukety a papriky a chvilku podusíme - zelenina musí zůstat trochu křupavá.

  3. Osolíme a opepříme.

  4. Na hluboký plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme trochu zchladlou podušenou směs, rozložíme rozpůlená rajčátka, posypeme bazalkou a petrželkou.

  5. V misce rozšleháme žloutky se solí a mlékem, přidáme mouku a vytvoříme těsto asi jako na palačinky, které ještě zjemníme sněhem z bílků ušlehaných se špetkou soli. I

  6. hned nalijeme na zeleninu, rozetřeme, posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 25-30 minut do růžova. Podáváme teplé s hlávkovým salátem, ale ani studené to není špatné;-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!