Slaná bublanina
Recepty, Slané pečivoSuroviny
- Těsto:
- 1/2 l mléka
- 250 g polohrubé mouky
- 4 vejce
- sůl
- Náplň:
- 1 střední lilek
- 3 malé cuketky
- 1 paprika červená
- 1 paprika zelená
- 1 paprika žlutá
- asi 10 cherry rajčátek
- 2 cibule
- 1-3 stroužky česneku
- 150 g anglické slaniny
- petrželka
- bazalka
- 100 g tvrdého sýra - nejlépe Gran Moravia
- olivový olej
- pepř
- sůl
Postup Slaná bublanina
Postup přípravy receptu
-
Tenké plátky anglické slaniny vypečeme a osušíme na papírovém ubrousku. Rozložíme na plech vyložený papírem na pečení. Vegetariáni začnou číst až od tohoto místa:-)
Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek, nakrájený lilek, cukety a papriky a chvilku podusíme - zelenina musí zůstat trochu křupavá.
Osolíme a opepříme.
Na hluboký plech vyložený papírem na pečení rozprostřeme trochu zchladlou podušenou směs, rozložíme rozpůlená rajčátka, posypeme bazalkou a petrželkou.
V misce rozšleháme žloutky se solí a mlékem, přidáme mouku a vytvoříme těsto asi jako na palačinky, které ještě zjemníme sněhem z bílků ušlehaných se špetkou soli. I
hned nalijeme na zeleninu, rozetřeme, posypeme strouhaným sýrem a v troubě předehřáté na 200 °C pečeme asi 25-30 minut do růžova. Podáváme teplé s hlávkovým salátem, ale ani studené to není špatné;-)