Sladké rohlíky s drobenkou

Recepty, Moučníky

Suroviny

na omládek:
100 ml (g) vlažné vody
lžička sladěnky
130 g hladké mouky
21 g droždí
Dále:
80 ml (g) vody
80 g cukru
vanilkový cukr
necelá 1/2 lžička soli
100 g změklé Hery
1/2 vejce (vejce v kelímku rozšlehat, polovinu vlít do těsta, druhou půlku necháme na potření rohlíků před pečením)
330 g hladké mouky
Drobenku na posyp

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny na omládek vymícháme do hladka a zakryté necháme 45-60 minut kynout.

  2. Přidáme zbytek surovin a vše vymícháme, uhněteme do hlaďounkého těsta, které necháme nakynout. Po jeho vykynutí ho propracujeme, rozdělíme na 12 dílů a z každého uděláme bulku, kterou necháme 20 minut kynout.

  3. Pak rozválíme na ovál, umotáme rohlíky, každý z nich potřeme vejcem a potřenou stranou vmáčneme do posýpky. Takto upravené dáme na plech nakynout (asi 30 minut) a pak upečeme ve vyhřáté troubě (200°C/asi 20 minut). Dáme pozor, aby tentokrát rohlíčky nebyly obzvláště vypečené, jsou pak vysušené.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!