Sladké jablečňáky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

4 větší jablka
1 vanička měkkého tvarohu
6 dkg másla
vejce
1/4 kg hrubé mouky
1/2 lžičky skořice
1 prášek do pečiva
špetka soli
máslo
moučkový cukr
skořice
tvrdý tvaroh nebo kysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Jablíčka oloupeme rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a na hrubém struhadle nastrouháme.

  2. V míse si připravíme těsto.

  3. Měkký tvaroh utřeme s máslem, přidáme 2 vejce, mouku a ostatní suroviny se špetkou soli.

  4. Nakonec do těsta zapracujeme strouhaná jablka.

  5. Z těsta ukoulíme kulaté knedle o průměru asi 5 cm, lehce je obalíme v hrubé mouce a vhodíme do vařící, osolené vody a vaříme necelých 15 minut podle velikosti.

  6. Uvařené knedle vyndáme cedníkem a podáváme posypané bohatě moučkovým cukrem se skořicí, polité rozpuštěným máslem. Podle chuti postrouháme tvrdým tvarohem, nebo polijeme kysanou smetanou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!