Sladké jablečňáky
Recepty, Sladká jídlaSuroviny
- 4 větší jablka
- 1 vanička měkkého tvarohu
- 6 dkg másla
- vejce
- 1/4 kg hrubé mouky
- 1/2 lžičky skořice
- 1 prášek do pečiva
- špetka soli
- máslo
- moučkový cukr
- skořice
- tvrdý tvaroh nebo kysaná smetana
Postup Sladké jablečňáky
Postup přípravy receptu
-
Jablíčka oloupeme rozkrojíme na půlky, zbavíme jádřinců a na hrubém struhadle nastrouháme.
V míse si připravíme těsto.
Měkký tvaroh utřeme s máslem, přidáme 2 vejce, mouku a ostatní suroviny se špetkou soli.
Nakonec do těsta zapracujeme strouhaná jablka.
Z těsta ukoulíme kulaté knedle o průměru asi 5 cm, lehce je obalíme v hrubé mouce a vhodíme do vařící, osolené vody a vaříme necelých 15 minut podle velikosti.
Uvařené knedle vyndáme cedníkem a podáváme posypané bohatě moučkovým cukrem se skořicí, polité rozpuštěným máslem. Podle chuti postrouháme tvrdým tvarohem, nebo polijeme kysanou smetanou.