Sladká mrkev podle Zdeňka Trošky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- mrkev
- hřebíček
- skořice
- vanilkový cukr
- sůl
- pepř
- vývar (bujon)
- bílé víno (citron nebo ocet)
- lžíce hladké mouky
- smetana
- máslo
Postup Sladká mrkev podle Zdeňka Trošky
Postup přípravy receptu
-
Mrkev nastrouháme, opečeme na másle, podlijeme vývarem a dusíme s několika hřebíčky, kouskem skořice a vanilkovým cukrem. Naposledy podlijeme bílým vínem nebo lžící octa nebo citronu.
Pak ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a zavaříme do mrkve. Osolíme a opepříme, případně dochutíme skořicovým cukrem.
Na talíři mrkví polijeme brambory a jako přílohu můžeme dát vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo.