Sladká mrkev podle Zdeňka Trošky

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

mrkev
hřebíček
skořice
vanilkový cukr
sůl
pepř
vývar (bujon)
bílé víno (citron nebo ocet)
lžíce hladké mouky
smetana
máslo

Postup přípravy receptu

  1. Mrkev nastrouháme, opečeme na másle, podlijeme vývarem a dusíme s několika hřebíčky, kouskem skořice a vanilkovým cukrem. Naposledy podlijeme bílým vínem nebo lžící octa nebo citronu.

  2. Pak ve smetaně rozmícháme lžíci hladké mouky a zavaříme do mrkve. Osolíme a opepříme, případně dochutíme skořicovým cukrem.

  3. Na talíři mrkví polijeme brambory a jako přílohu můžeme dát vařené hovězí maso nebo vejce natvrdo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!