Sladká jablka

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

4 velká jablka
100 g cukru krupice
1 starší bageta
80 g másla
50 g vlašských ořechů
2 vejce
0,5 L mléka
moučkový cukr na posypání

Postup přípravy receptu

  1. Jablka oloupeme a vyndáme jadřince, rozčtvrtíme a nakrájíme na plátky. Bagetu také nakrájíme na plátky a namažeme máslem.

  2. Do vytřeného pekáčku (máslem) pokládáme střídavě pečivo a plátky jablek. Vrstvu jablek posypeme ořechy a cukrem.

  3. Cukr vložíme do hrnce na plotně a trochu necháme rozehřát až začne karamelizovat, aby se rychleji rozpustil v mléce.

  4. Poté právě mléko přidáme a zahřejeme tak, aby se cukr rozpustil, nevaříme!!!

  5. Horké vlijeme do připravené mísy s rozšlehanými vajíčky a metličkou vyšleháme do pěny. Pěnou pokryjeme ingredience v pekáčku a dáme do trouby. Pečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!