Škvarková pomazánka s tvarůžky

Recepty, Pomazánky

Suroviny

200 g škvarků
120 g olomouckých tvarůžků (syrečků)
1 cibule
2 natvrdo vařená vejce
1-2 lžíce hořčice plnotučné, dle chuti
sádlo dle potřeby
nakládané okurky, kozí rohy nebo kapie
sůl dle chuti
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Škvarky a tvarůžky pomeleme nebo rozmixujeme a dáme do misky. Přidáme oloupaná pokrájená vejce (lze též pomlít, my raději mozaiku), drobně pokrájenou menší cibuli, dle chuti opepříme, osolíme (pozor na slanost tvarůžků), přidáme hořčici a promícháme. Sádla přidáme tolik, abychom dosáhli požadované konzistence pomazánky, záleží to na kvalitě škvarků.

  2. Do pomazánky dle chuti přidáme pokrájenou sterilovanou okurku, kapii nebo kozí rohy, to podle toho, co kdo preferuje. Pak dáme pomazánku krátce do chladna proležet.

  3. Podáváme s čerstvým chlebem a sklenicí chlazeného piva. Dozdobit můžeme pokrájenou jarní cibulkou, pažitkou..., vše dle vlastní chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!