Skořicové čajové sušenky

Recepty, Moučníky

Suroviny

100 g cukru moučka
250 g hladké mouky
200 g másla nebo hery
1 vejce
2 vanilkové cukry
2 pudinky (vanilka nebo kakao)
1 lžíce mleté skořice (nebo více či méně podle chuti)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr rozšleháme s vejci, přidáme změklé máslo a zbytek surovin. Vypracujeme hladké těsto. Můžete následně nechat odpočinout v lednici, aby máslo ztuhlo a lépe se s těstem pracovalo, ale opravdu jen na chvilku, aby to zas nebylo jak kámen (ideální je, aby máslo bylo v těstě změklé, nikoli ztuhlé nebo moc rozteklé).

  2. Plech vyložíme pečícím papírem a lžičkou dáváme na plech hroudičky (máslo v troubě pustí, takže kulička stejně nezůstane).

  3. Pečeme na 180 stupňů, cca 7 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!