Skládaný řez

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
6 vajec
15 dkg cukru krupice
15 dkg hladké mouky
1/2 skleničky oleje
1/2 prášku do pečiva
Krém:
5 lžic cukru krupice
1 máslo (250 g)
0,5 l mléka
1,5 vanilkového pudinku
1 lžička rumu
cukr
Na dohotovení:
1 čokoláda na vaření
ztužený tuk
marmeláda

Postup přípravy receptu

  1. Těsto: Vejce společně s cukrem dlouho šleháme cca 10 minut. Poté zašleháme mouku, prášek do pečiva a olej. Vylijeme na plech vyložený pečícím papírem a dáme do trouby na 5-10 minut. Po upečení necháme vystydnout a rozdělíme na 3 díly.

  2. Krém: Z mléka, pudinku a cukru uvaříme pudink. Poté co vychladne, rozšleháme máslo, pomalu přidáme vychladlý pudink, rum a podle chuti cukr pudr.

  3. Dohotovení: Tři díly promažeme střídavě marmeládou a krémem. Hotový řez potřeme celý lehce krémem a podle obrázku uděláme bobečky z krému. Do kastrůlku nalámeme čokoládu, přidáme k ní trochu tuku, jakmile se čokoláda rozpustí, nalijeme ji doprostřed řezu a můžeme jí řez i pokapat. Nakonec ho dáme asi na 1 hodinu do ledničky uležet.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!