Silný slepičí vývar s nudlemi

Recepty, Polévky

Suroviny

1 slepice
1 cibule (neloupaná)
špetka kurkumy
5 celých pepřů
5 kuliček barevného pepře
2 mrkve
1/2 celeru
hrst zmraženého hrášku
1 petržel i s natí
libeček
petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Slepici omyjeme, očistíme, opět opláchneme a naporcujeme. Když chceme, aby byl vývar silný, je potřeba, aby slepice byla zcela ponořena do vody.

  2. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu, jednu celou neloupanou cibuli, špetku kurkumy, všechno koření a petržel s natí.

  3. Vaříme, tlakujeme v tlakovém hrnci na pomalém plameni cca 30 - 35 minut (pokud vaříme polévku bez tlakového hrnce v nádobě, pak vývar vaříme cca 2 hodiny).

  4. Polévku přecedíme, zeleninu pokrájíme na kostičky, část zeleniny vrátíme zpět do polévky a přidáme zavařit i hrášek. Slepici vyjmeme, maso obereme, část obraného masa ze slepice přidáme do polévky.

  5. Polévku osolíme, opepříme a přidáme nadrcené snítky libečku nebo petrželky. Krátce povaříme. Zavaříme uvařené, odcezené domácí nudle.

  6. Druhou část masa z polévky použijeme na rizoto.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!