Shaterovo špagety s rajčaty

Recepty, Těstoviny

Suroviny

Špagety
1 cibule
1 svazek čerstvé bazalky
5-6 rajčat (nejlépe na keříku)
oregano
pepř
sůl
stroužek česneku
parmezán

Postup přípravy receptu

  1. Cibulku osmahneme na pánvi dozlatova.

  2. Potom přidáme na kostičky nakrájená a omytá rajčata, osolíme a okořeníme pepřem, oreganem a nadrobno nasekaným stroužkem česneku a necháme prohřát.

  3. Mezitím opláchneme bazalku, cca 3-4 lísky (bez stopky) na drobno nasekáme, přidáme do rajčat a promícháme.

  4. Zbylou bazalku volně položíme na rajčata do pánve, přidáme dva bobkové listy.

  5. Přiklopíme pokličkou a necháme cca 10-15 minut dusit, aby se nám chutě krásně propojily.

  6. Mezitím si uvaříme špagety.

  7. Bazalku, kterou jsme položili na směs, vyjmeme i s bobkovým listem a vyhodíme.A máme hotovo. Podáváme sypané strouhaným parmezánem


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!