Sezamový chléb

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

350 ml vody
2 lžíce olivového oleje
1 lžička soli
1 lžička cukru
250 g hladké chlebové mouky
300 g žitné chlebové mouky
2 lžičky kmínu
1 hrst sezamových semínek
1,5 lžičky sušeného droždí

Postup přípravy receptu

  1. Do pečící trouby dáme všechny ingredience v pořadí, jak jsou napsané, zvolíme program - těsto, necháme i vykynout (kdo chce, dá celý program i s pečením!).

  2. Těsto dáme na vál, trošku podsypeme moukou, vytvoříme veku, nebo pecen, přendáme do pekáče na pečící papír, přikryjeme utěrkou a necháme ještě 15 minut odpočinout.

  3. Pak ho potřeme olejem s vodou a dáme ho péct do vyhřáté trouby.

  4. Při pečení párkrát potřeme olejem s vodou a chléb zkoušíme špejlí a až zůstane suchá je chléb hotový.

  5. Dáme ho do ošatky, nebo na mřížku a necháme vychladnout a pak už konzumujeme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!