Sekaný přírodní řízek

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa
1 rohlík
1 vejce
2 cibule
mléko
sůl
pepř
strouhanka
hl. mouka na obalení
petrželka
tuk na pečení
50 g másla

Postup přípravy receptu

  1. Maso a v mléce namočený, nakrájený a vymačkaný rohlík spojíme s vejcem, solí, pepřem a jednou drobně pokrájenou cibulí a zelenou petrželkou. Podle potřeby přidáme strouhanku.

  2. Vytvoříme oválné řízky, obalíme v hl. mouce a dorůžova opečeme na tuku.

  3. V pekáčku zpěníme zbývající cibuli na másle, na to vložíme opečené řízky, podlijeme trochou vody a v troubě dusíme 15 minut.

  4. Pak můžem ještě zjemnit kouskem másla. Podáváme s různě upravenými brambory. Tip-s brambory labůžo.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!