Sekaná s řapíkatým celerem, plněná bílou klobásou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

500 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)
2 cibule
1 balíčkový měkký jemný tvaroh
1 vejce
4 plátky tmavého toustového chleba
1 nahrubo nastrouhaná mrkev
sůl
pepř
špetka uzené papriky
2 stonky řapíkatého celeru
vývar
1 bílek
Na náplň sekané:
300 g bílé klobásy

Postup přípravy receptu

  1. V míse smícháme mleté maso. Plátky toustového chleba pokapeme vývarem.

  2. Řapíky omyjeme a nakrájíme nadrobno.

  3. K mletému masu přidáme na kostičky nakrájenou orestovanou cibulku, sůl, pepř, uzenou papriku, měkký tvaroh, navlhčený toustový chléb, řapíkatý celer, nastrouhanou mrkev a vše nakonec spojíme vejcem.

  4. Navlhčenou rukou (ve vodě nebo v oleji) uděláme dvě větší šišky sekané, které vložíme vedle sebe na rozprostřený alobal. Hranou ruky uděláme do poloviny každé šišky sekané dva žlábky, (takové záseky) kam vložíme bílou klobásku.

  5. Mleté maso opatrně přehrneme zpět přes klobásku a navlhčenou rukou uhladíme do tvaru šišky, aby sekaná zase vypadala tak, jako před plněním.

  6. Alobal s každou šiškou sekané uzavřeme a pečeme na plechu s trochou vývaru (vody) v rozehřáté troubě na cca 20 minut.

  7. Po této době alobal ze sekané odstraníme, šišky sekané potřeme napovrchu bílkem, podlijeme vývarem a pečeme v troubě dál za občasného podlévání pěkně dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!