Sekaná s Nivou, paprikami a bylinkovou krustou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

800 g mletého masa mix
180 g Nivy nebo Hermelínu
4-6 plátků Zlaté anglické slaniny
1 PL hořčice
2 větší cibule
1 vejce
sůl
čerstvě mletý pepř
červená mletá paprika
Solamyl nebo domácí strouhanka (není nutné)
libeček
petrželka
6–8 plátků tmavého toustového chleba
200 ml pivo na podlévání
Na krustu:
domácí strouhanka
uzený sýr
Parmazán
bylinky
červená mletá paprika
1 bílek

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nahrubo posekáme. Nivu / nebo hermelín / nastrouháme nahrubo nebo nadrobíme, červenou a zelenou papriku nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Toustový chléb namočíme na chvíli do mléka.

  3. Mleté maso, chléb, uzený sýr, nivu, cibuli. libeček, hořčici, papriky a vejce důkladně prohněteme. Okořeníme sypkou červenou paprikou, solí a pepřem a zasypeme částí nasekaných bylinek. Podle potřeby vmícháme solamyl / strouhanku /.

  4. Sekanou potřeme bílkem, vložíme na plech na plátky slaniny, poházíme kousky cibule a pečeme ve vyhřáté troubě trouby na dobu cca 30 minut. Podléváme pivem.

  5. Druhou polovinu bylinek smícháme s mletou červenou paprikou, domácí strouhankou, bílkem a nastrouhaným uzeným sýrem / nebo parmazánem./.

  6. Směs opatrně rozetřeme na poloupečenou sekanou a dál pečeme při stejné teplotě, dokud krusta nezezlátne. Podáváme s bramborovou kaší a zeleninou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!