Sekaná podle Itala
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 0,5 kg mletého masa
- 10 dkg Gothajského salámu
- 10 dkg tvrdého sýra
- 2 vařené brambory
- 2 vejce
- 2 větší cibule
- mladá cibulová nať
- 3 česneky
- sůl
- pepř
- hrst strouhanky
- sáček vypeckovaných oliv
Postup Sekaná podle Itala
Postup přípravy receptu
-
Měkký salám a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.
Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, cibuli nakrájíme na malé kostičky, nať z mladé cibulky na kolečka a česnek utřeme.
Přidáme 2 vejce a vše smícháme s mletým masem.
Nakonec vmícháme pokrájené olivy na kolečka.
Přiměřeně osolíme (pozor, olivy jsou dost slané) a opepříme, pokud je třeba, přidáme podle potřeby strouhanku.
Rukama celou směs dobře propracujeme a vytvoříme hladkou šišku sekané.
Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče, dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut, potom odklopíme stáhneme teplotu a pečeme asi hodinu až do požadované červenozlaté barvy.
Dobrá příloha jsou šťouchané brambory s opečenou cibulkou a salát.