Sekaná podle Itala

Recepty, Mleté maso

Suroviny

0,5 kg mletého masa
10 dkg Gothajského salámu
10 dkg tvrdého sýra
2 vařené brambory
2 vejce
2 větší cibule
mladá cibulová nať
3 česneky
sůl
pepř
hrst strouhanky
sáček vypeckovaných oliv

Postup přípravy receptu

  1. Měkký salám a tvrdý sýr nakrájíme na malé kostičky nebo nastrouháme na hrubém struhadle.

  2. Uvařené brambory ve slupce nastrouháme, cibuli nakrájíme na malé kostičky, nať z mladé cibulky na kolečka a česnek utřeme.

  3. Přidáme 2 vejce a vše smícháme s mletým masem.

  4. Nakonec vmícháme pokrájené olivy na kolečka.

  5. Přiměřeně osolíme (pozor, olivy jsou dost slané) a opepříme, pokud je třeba, přidáme podle potřeby strouhanku.

  6. Rukama celou směs dobře propracujeme a vytvoříme hladkou šišku sekané.

  7. Tu vložíme do tukem vytřeného pekáče, dáme do rozpálené trouby, pekáč přikryjeme víkem nebo alobalem a prudce pečeme asi 20 minut, potom odklopíme stáhneme teplotu a pečeme asi hodinu až do požadované červenozlaté barvy.

  8. Dobrá příloha jsou šťouchané brambory s opečenou cibulkou a salát.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!