Sekaná na zelenině po myslivecku

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého masa
10 dkg anglické slaniny
1 lžička majoránky
1,5 rohlíku
2 středně velké cibule
2 střední mrkve
celer - plátek
1 větší petržel
2 vejce
2 lžíce hořčice
trochu mléka nebo vody
trochu strouhanky
lžíci sádla
bobkový list
3 jalovčinky
3 kuličky nového koření
5 celých pepřů
kmín
drcený kmín
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Rohlíky zalijeme mlékem nebo vodou a necháme nabobtnat. 1 cibuli nakrájíme na jemno, anglickou nakrájíme na drobné kostičky.

  2. Smícháme maso s vymačkaným rohlíkem, cibulí, anglickou, 1 vejcem a 1 žloutkem, okořeníme drceným kmínem, pepřem, solí, případně zahustíme troškou strouhanky a necháme uležet.

  3. Mrkev, petržel a celer nastrouháme na struhadle s většíma očkama nebo nakrájíme na drobno. 2. cibuli nakrájíme na hrubší kousky.

  4. Na pekáč dáme rozehřát sádlo, na něj vložíme nastrouhanou zeleninu s cibulí a mírně osmažíme. Přidáme koření.

  5. Z masa utvoříme 2 šišky, potřeme zbylým bílkem a pokmínujeme. Já každou sekanou ještě pokapu maggim. Udělá to krásně zlatou a slanou kůrčičku.

  6. Mírně podlijeme vodou a dáme péct. Asi 10 minut jsem pekla zakryté při 200°C. Pak jsem pekáč odkryla, teplotu stáhla na 180°C a pekla ještě asi 1/2 hodiny. Podléváme a poléváme podle potřeby vodou nebo vývarem.

  7. Po upečení necháme sekanou trošku zchladnout. Šťávu slijeme a zeleninu propasírujeme. Můžeme ji ještě převařit s kousíčkem masoxu nebo jenom dosolit. Prostě podle své chuti. Šťáva je dost hustá a není už třeba dohušťovat moukou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!