Seitan čína s celozrnnou rýžičkou

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

150 g domácího Seitanu nudličky
200 g mražené čínské zeleniny
1 PL koření Sečuánská pánev
1/2 ČL Kari
1/2 ČJ pálivé papriky
1/2 ČJ sladké papriky
1/2 ČL kurkumy
2 PL vody nebo kdo má rád Sojové omáčky
2 PL olivového oleje
sůl dle chuti
1 ČL kukuřičného škrobu
1,5-2 dcl vody

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve si do mističky připravíme marinádu: Voda nebo sojovka,veškeré koření,sůl a olej pěkně promícháme a přidáme Seitan. Nejlépe i den předem,ale mě stačilo 30 minutek než se mi uvařila rýže.

  2. Poté rozpálíme pánev a vložíme namarinované Seitan nudličky, které se snažíme předtím trošku vymačkat,nebo jen nechat trošičku okapat,aby nám zbyla ještě marináda. Pěkně opražíme a vyndáme z pánve.

  3. Na tu samou pánev vložíme zeleninu a také pěkně orestujeme.

  4. K zelenině přidáme Seitan nudličky(promícháme),zbylou marinádu(kterou jsme zředily 1,5-2dcl vody a přidaly kukuřičný škrob)a necháme minutku zavařit. Krásně se nám vše spojí.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!